Körömépítés: Fókuszpontban a forma!

Mandula, squoval vagy esetleg stiletto? Ha Ön is kezdi elveszíteni a fonalat a népszerű körömformák kapcsán, itt egy egyszerű áttekintés, hogy Ön is megtalálja a saját tökéletes formáját!

Mindannyian szeretnénk szépen ápolt körmöket. Gondosan választjuk ki azokat a termékeket, amelyek segítségével elérhetjük álmaink manikűrjét. Azonban mindannyiunknak más a körömágya, eltérő az ujjaink hossza, és gondosan kell kiválasztanunk a számunkra legmegfelelőbb formát is. Vegyük hát sorra a legnépszerűbb formákat, amelyeket könnyedén kialakíthat egy körömreszelővel!

MANDULA

A jelenlegi legnépszerűbb! A mandulaforma az ovális és a hegyes forma közötti átmenet, ami vizuálisan mutat, de szinte minden típushoz illik. Ennél a formánál figyelembe kell venni, hogy a körmök egy kicsit hosszabbak lesznek, mert a kifejezetten rövid körmökből nem lehet mandulát készíteni. Az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált az ún.modern vagy szalonmandula is, amely rövidebb és közepesen hosszú körmökhöz, valamint a csipesszel történő ún. pincheléshez is alkalmas, mivel ez a technika a körmöt oldalra „hajlítja”. meghosszabbíthatja a kezét. A hosszabb körömágyakon és a vastagabb ujjakon gyönyörűen

mandle

KEREK

Az egyik legklasszikusabb körömforma azok számára, akik nem bírják a hosszú körmöket, és a lehető legrövidebbet szeretnék. Ugyanakkor azok számára is alkalmasak, akiknek hosszú ujjaik vannak, és vizuálisan minél jobban szeretnék őket szűkíteni.

kulate_

OVÁLIS

Ha nem tudja, melyik forma a megfelelő, válasszon oválisat! Bármilyen típusú körömágyon szépen mutat, ráadásul vizuálisan meghosszabbítja és karcsúsítja a körömágyat. A legjobban azokon mutat, akiknek rövidebbek az ujjai és a körömágya.

oval

  • SQUOVAL

Ez a forma a Szögletes és az Ovális kombinációjára utal. Ez egy lekerekített, szögletes körömforma, amely azoknak megfelelő, akiket nem zavar a szögletes körmök éles széle. Ez a forma különösen alkalmas hosszabb körömágyakhoz, amelyeken abszolút tökéletesen és elegánsan fog mutatni.

squoval

Szögletes formák

SZÖGLETES

Ha keskeny a körömágya és karcsú ujjai vannak, a szögletes forma biztosan megfelel Önnek! Ráadásul ezeket a körmöket bármilyen hosszúságban viselheti, de figyelnie kell arra a bizonyos szimmetriára, ami nagyon fontos a szögletes körmöknél. Ráadásul a szögletes forma létrehozása az egyik legegyszerűbb dolog. Ha viszont széles vagy rövid körömágya van, jobb, ha kerüli ezt a formát.

hranate_

HEGYES

Ez az extravagáns forma alkalmas lesz az ujjak karcsúsítására és a kéz meghosszabbítására, így hosszabban is alkalmas lesz azok számára, akiknek rövidebb körömágyuk van. Bizonyára ismeri minden körömdizájner rémálmát: “Rövid legyen és hegyes, kérem.” A hegyes forma természetellenesnek tűnhet, de a rövid körmökön nagyon ízléstelen, ezért tényleg csak hosszabb manikűrökhöz ajánlom.

s_pic_ate_

  • STILETTO

Ez a legkevésbé praktikus körömforma, és inkább körömépítési bemutatókra alkalmas. A stiletto tulajdonképpen hegyes formájú, de jelentősen hosszabb. Az ilyen formájú körmök hossza 1,5-5 centiméter között mozog, így ideálisak a részletes nail art kialakítására. Ez a körömtípus azonban tökéletesen mutat az ún. épített franciával, amelyen a legjobban mutat.

stiletto

  • BALERINA/COFFIN

Egy népszerű forma, amelyet két néven is ismertek, nevezetesen Coffin vagy Ballerina. Ennél a körömépítésnél a körömhegy fokozatosan elvékonyodik, és egy éles peremben végződik, de a két elnevezés között van némi kis különbség. A Coffin körömnél a hegy a körömágytól egyenesen a körömhegy felé keskenyedik, a Balerinánál viszont lekerekített szélekkel keskenyedik, körülbelül a köröm feléig.

balerina

ko_ka_nani

 

Post navigation

Írjon hozzászólást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.