A leggyakoribb hibák a körömépítés során!

Nem tart a körömépítése? Lehet, hogy elkövet néhány olyan hibát, amelyekkel jelentősen lerövidíti a manikűr élettartamát. Nézzük meg együtt a leggyakoribb melléfogásokat, és tegyük tökéletessé a körmöket!

  1. A köröm nem megfelelő előkészítése

A körömépítés alfája és omegája a megfelelő előkészítés. Győződjön meg róla, hogy körmei tiszták, lakkmaradványoktól mentesek, és nem nőtt túl a körömágybőr. Mindig használjon buffert vagy reszelőt, hogy enyhén mattítsa a körmöt, mielőtt gél lakkot, gélt vagy egyéb lakkozást alkalmazna (a lakkozás nem tapad a sima körömre). A folyadékok felvitele előtt alaposan tisztítsa meg a körmöt a portól, és ne használjon semmilyen krémet vagy olajat, hogy a köröm ne legyen zsíros.

  1. A segédfolyadékok kihagyása

Ha nem használja a segédfolyadékokat, akkor hibát követ el! Mindenképpen szüksége lesz Nail Prepre és Primer Bonderre. A Prep tökéletesen zsírtalanítja a körmöket, a Primer pedig előkészíti őket az alapozó vagy a gél felvitelére.

  1. Elcsurgott anyag

A termékek körömre való precíz felvitele nem mindig magától értetődő. Mindig tartsa észben, hogy a termékek csak a körömlemezre valók, a körömágybőr környékére nem. Nemcsak az építés nem fog megtapadni az ún. elcsurgás  miatt, mivel légbuborékok képződhetnek, hanem hosszabb távon a bőrön lévő termékek miatt allergiás reakció is kialakulhat a termékekre.
na_vrh_bez_na_zvu

  1. Túl vastag rétegek

Ami sok, az sok. Ez kétszeresen igaz a körömápoló termékek esetében. Ne feledje, hogy két vékony réteg mindig jobb, mint egy vastag. A nagy anyagmennyiség még 60 másodperc elteltével sem köt meg megfelelően, és a termékek nem fognak tartani, és néhány nap múlva „leválnak”.

 

  1. A ragacs letörlése

Túl gyakran törli a ragacsot? Ez is egy olyan probléma lehet, amiért a lakkozás nem tart. A ragacs a következő réteg ragasztójaként működik, és ha letörli, a következő rétegnek nincs mihez tapadnia. Csak akkor törölje le, ha a Finishe ragacsos, vagy ha már nem akar újabb réteg terméket felvinni. Akkor is letörölheti, ha a körmöt reszelővel vagy csiszológéppel kívánja tovább formázni, és a ragacs útban lenne.
ko_ka_nani

Post navigation

Írjon hozzászólást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.