Hogyan kell megfelelően építeni a körmöt Polygéllel?

Szeretné kipróbálni a Polygélt, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Készítettünk egy részletes útmutatót, amellyel a körömépítése tökéletes lesz!

A zselé és az akril egyedülálló kombinációja, ezáltal körömépítés erős, rugalmas és tartós lesz. Az állaga valójában egy nagyon sűrű gél, amivel nagyon könnyű a Dual Forms körmöket felépíteni, de a természetes körmök megerősítésére, sablonokhoz vagy körömtipekhez is használhatja.

 

Mire lesz hozzá szüksége?

 

Hogyan kell eljárni a Dual Forms körömépítésnél?

 

  1. A köröm előkészítése

Előszöris végezze el a szokásos körömágybőr előkészítést, majd a bufferrel bolyhosítsa a körömágyat. Ezután zsírtalanítsa a körmöt a Nail Prep segítségével, amely tökéletesen kiszárítja. A Polygél esetében ajánlatos minden körmön külön-külön dolgozni, és nem egyszerre az összessel.

krok_1


  1. Primer Bonder

Az alapos zsírtalanítás után vigyen fel egy nagyon vékony réteg Primer Bondert, hogy előkészítse a körmöt a Polygél rátapadásához. Hagyja a levegőn száradni körülbelül 5 másodpercig – ha megfelelő mennyiséget használ, a körömágy kissé ragacsos lesz, de nem nedves. Ügyeljen arra, hogy a Primert csak a körömlemezre vigye fel, a körömágybőr környékére ne. A Primer gyakoribb érintkezése a bőrrel a jövőben esetleg allergiás reakciót okozhat. Ebben a szakaszban a köröm már tökéletesen elő van készítve.

krok_2


3.A Polygél felvitele

A spatulával felviszünk kb. 0,5 – 1 cm átmérőjű golyót a Polygélből a Dual Forms sablonra (ha van tubusos Polygélje, akkor közvetlenül a formára nyomhatja). A Polygél mennyisége azon múlik, hogy Ön milyen hosszú körmöket szeretne. Öntsön egy kevés Polyliquidet egy tálkába, amelybe belemártja az ecsetet és a felesleget törölje a tálka peremére. Ezután egy Polyliquidbe mártott Polygél ecsettel (méretben lehet egy 6-os vagy 8-as zselé ecset is) majd óvatosan terítse szét a Polygélt a forma teljes hosszában és szélességében. Az anyag vastagságának körülbelül 1 mm-nek kell lennie.

krok_3

4. Felvitel a körömre

Miután elkészült a Polygéll formával, óvatosan helyezze azt a körömágyra, körülbelül 1 mm-re a körömágybőrtől. Alkalmazzon enyhe nyomást a körömágyra, hogy a polygél az egész körmön elterüljön, de ne nyomja túl erősen, mert az anyag elkezd lefolyni a széleken.

kro_4

5. Megkötés előtti műveletek

Ha mégis kifolyik egy kis anyag, ismét fogja a Polyliquidbe mártott ecsetet, és távolítsa el vele az anyagot a körömről. Győződjön meg róla, hogy a körömforma megfelelően tapadt, és nem képződtek nem kívánt buborékok. Ha meghosszabbítja a körmét, ellenőrizze a köröm alatti Polygélt, és egy ecsettel formázza.

krok_5

6. Megkötés az UV/LED-lámpában

Ha minden rendben van, itt az ideje, hogy a teljes építést legalább 48 W-os UV/LED lámpában megköttesse. A kötési idő a lámpa teljesítményétől és az anyag vastagságától függően változhat, de a megfelelő megkötéshez a lámpában legalább 60 másodpercet javaslunk.

krok_67. A forma kiigazítása

A megkötés után óvatosan távolítsa el a formát a körömről. Ezzel a Dual Forms módszerrel a Polygél sima lesz, és nem kell letörölni a ragacsot. Fogjon egy 100/150-es (esetleg 180-as) reszelőt és formázza vele a körmöt a kívánt formájúra. Mindig ügyeljen arra, hogy a Polygél egyenletesen legyen reszelve, ezért ne gyakoroljon nyomást a reszelőre, és nagyon könnyed mozdulatokkal reszelje.

krok_7

8. A szín felvitele

A reszelés után vastag ecsettel távolítsa el a felesleges port, és vigye fel a gél lakkot vagy az UV zselét. A színt ismét köttesse meg, majd vigye fel a végső finisht zseléként vagy gél lakk formájában, a legjobb, ha ragacsmentesek. Ha megtetszett a Polygél színe, és nem akar felvinni semmilyen más színt, vigye fel rá a finisht, és a lámpában köttesse meg.

krok_8

 

Tippek és a tanácsok befejezésképpen

És már kész is! Végezetül a körömágybőrt beolajozhatja, és máris tipp-topp körmei lesznek! Végül pedig néhány praktikus tipp:

  • ne használjon cleanert a Polyliquid helyett – az összetevők aránya más, és a cleanerrel nem fog tartani.
  • A Polygélt természetes körmökre, műtipekre vagy papírsablonra is alkalmazhatja, de ezek a módszerek egy kissé bonyolultabbak, mert minden esetben magának kell megformálnia a C-íveket, amelyek viszont a Dual Forms segítségével automatikusan jönnek létre.
  • A Polygél kiváló 3D-s anyagként is működik a különböző motívumok kiformálásához.

krok_9


Mára ennyit a Polygélről, szívesen fogadom a Polygéllel készült fotók megosztását a történeteikben, ahol ne felejtsék el megjelölni a @naninailshu profilunkat!

ko_ka_nani

Post navigation

Írjon hozzászólást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.