Hogyan válasszuk ki a megfelelő körömépítési módot?

Nem tudja, hogy Önnek melyik típusú körömépítés a legjobb? Jöjjön velem, és fussuk át az összes típust, és válassza ki az Önnek valót!

Gél lakk

A legjobb megoldás kezdőknek és az egyszerű megoldások kedvelőinek – a gél lakkos körömépítés. A gél lakk elsősorban azoknak alkalmas, akik hagyományos körömlakkal szokták festeni a körmüket, de zavarja őket, hogy csak rövid ideig tartanak ki – a gél lakk viszont akár 3 hétig is. Alkalmazása nagyon egyszerű – ugyanúgy kell lakkozni, mint a hagyományos lakkal, viszont, hogy nem a levegőn szárad, hanem 30-60 másodpercig kell köttetni az UV/LED lámpában. Ez lehet az egyetlen lehetséges akadály – a gyakorlatban általában az összes körmöt egyszerre festi le, és csak utána kötteti meg a lámpában. A festési folyamat során azonban előfordulhat, hogy a gél lakk becsurog a sáncokba, majd az elkezd leválni, és nem tapad a körömhöz – ezért a termék precíz felvitele szükségszerű ahhoz, hogy minden tipp-topp legyen!

lampa_ruka_in

Ezért a gél lakk nemcsak a gél lakkozásban kezdők számára alkalmas, hanem azoknak is, akik a természetes megjelenésű körmöket részesítik előnyben, nem szeretnék hosszabbítani vagy felépíteni, csak a természetes körmeiket megerősíteni.

UV gél

Ki ne ismerné a hagyományos „zselés körmöket”? A természetes köröm zselével bevonva, vagy meghosszabbítva és megformázva. Ha már van legalább némi tapasztalata a gél lakkozással, vagy nagyon ügyes kezű, bátran próbálja ki ezt a fajta építést. A kezdet mindig nehéz, de csak türelemre, gyakorlásra és időre van szüksége. Elsősorban meg kell ismerkednie az építő zselével, amellyel a köröm kialakítható. A zselé mennyiségét pontosan el kell találnia, hogy se kevés, se túl sok se legyen, hogy feleslegesen ne pazarolja a zselét. Ezután megpróbálhatja meghosszabbítani a körmöket, akár műanyag tipeken, vagy a papír sablonokon.

1_final

Ha egész életében rövid körmöket viselt, javaslom, hogy fokozatosan hosszabbítsa meg őket – először szokjon hozzá a közepes hosszúsághoz, mielőtt „macskakarmai” lennének. Ezután magára a formára kell összpontosítania – hogy mandula formájút szeretne-e vagy inkább szögletes körmöket. Mindkét típusnál azonban meg kell győződnie arról, hogy a köröm minden oldalról megfelelően van-e kialakítva. A szép C-ív sok reszelést igényel – a körmök ne legyenek egyenesek, lefelé görbülők (ún. saskarmok) vagy esetleg barázdáltak. Ezért készüljön fel arra, hogy folyamatosan reszelni fog (természetesen könnyed mozdulatokkal, soha ne gyakoroljon extrém nyomást a reszelőre).

A zselés körömépítés ideális lesz azok számára, akik szeretnék megerősíteni és formázni a saját természetes körmeiket – a gél nagyon rugalmas, így a körmökön is nagyon rugalmas és tartós.

Akril

Egyeseknek könnyebben megy, mint a gél, valakinek nagyobb kihívást jelent. Az akril körömépítés két termék  – nevezetesen az akrilpor és a folyékony liquid kombinációjából tevődik össze. Az akril körmöket nem kell az UV/LED lámpában megköttetni, így alkalmas lehet azok számára is, akik allergiásak az UV-sugárzásra. Azonban még ez a körömépítés is igényel némi szakértelmet és gyakorlatot. Az ideális alapanyag eléréséhez az ecsetet először a folyadékba kell mártani, majd a kehelyben tárolt akrilporba belekenni és belemártani. A két anyag összekeverésével egy olyan anyag jön létre, amelyet fel lehet vinni a körömre és szét lehet rajta teríteni. Az akrillal nagyon gyorsan kell dolgozni, mivel a levegőn szárad, de szépen megoldható vele a köröm formázása és meghosszabbítása is. Jól szellőző környezetben kell vele dolgozni, mivel a folyadéknak jellegzetes szaga van.

mani

Az akril körmök azok számára lesznek alkalmasak, akiknek nagyon gyengék és törékenyek a körmeik. Ez egy nagyon erős és kemény anyag – a géllel ellentétben nem olyan rugalmas és nehezebb reszelni, de ha tanácstalan, mert más körömépítés nem tart a körmein, az akril lesz a tökéletes választás.

ko_ka_nani

Post navigation

Írjon hozzászólást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.