A tökéletes manikűr garanciája: Az előkészítést nem szabad alábecsülni!

Nem tart vagy nem elég tartós a zselés körömépítése? A hiba számos szakaszban előfordulhat, de leggyakrabban a köröm előkészítése során fordul elő.

Mielőtt kifesti vagy formázza a körmeit, először a tökéletes manikűr elkészítésére összpontosítson. Győződjön meg róla, hogy nem krémes-e a keze (kerülje el, hogy a körmök felvitele előtt is krémes legyen a keze). Tolja fel (vagy távolítsa el) a környező körömágybőrt, egyenlítse ki a köröm formáját, és a körmök felületét bolyhosítsa bufferrel vagy egy finomszemcsés reszelővel, hogy a köröm ne maradjon sima. Ezután egy durva szűrű ecsettel alaposan távolítsa el róla az összes port, hogy körmei szép tiszták legyenek (a porszemcsék az ecsetre és a termékbe kerülhetnek, és a következő alkalmazáskor gondot okozhatnak, mert a körmökön apró dudorokat hozhatnak létre).

lampa

A következő szakasz a körmök zsírtalanítása. Ehhez kiváló segítséget nyújt a Nail Prep, amely tökéletesen szárít, és előkészíti a Primer felvitelét. Ezután alkalmazza a Primer Bonder-t, amely ragasztóként működik, és ezért fontos alkotóeleme a tartós formázásnak. TIPP: A felvitel után hagyja egy kicsit megszáradni a levegőn, és máris elkezdheti felvinni az alapozót. Bármelyik alapozónk közül választhat, de ha tudja, hogy körmei nagyon zsírosodnak, vagy ha a körömépítés egyszerűen nem tart rajtuk jól, válassza a Hard Base Complete Care 7v1 alapozó rétegünket, amely extra erős és tartós. Emellett nagyon sűrű, ezért nagyon vékony rétegben kell felvinni, de ügyeljünk arra, hogy ne csurogjon be a sáncokba – ez a lakkleválás leggyakoribb oka – egyfajta légbuborék képződik a körömlemez és a körömágybőr között a termék alatt, ami miatt a termék lassan elválik a szélektől (de soha ne alkalmazzon rá semmilyen terméket pár nappal később, hogy „lezárja” az ilyen buborékot, amelyben nedvesség képződhet, mert a körömgomba leggyakoribb okozója).

base_full

A gél lakkok és zselék rétegeit a lehető legvékonyabban vigyük fel (már egy rosszul megkötött vastag réteg is jelentősen lerövidítheti a körömépítés élettartamát), jobb három vékony réteget megköttetni, mint egy vastagot! És ahogy fentebb említettük – semmilyen termék nem kerülhet a körömágybőrre vagy a köröm alá, csak a körömlemezre. A végső fényes finish bevonat (például a ragacsmentes Hard Top Shine) felvitele során óvatosan kenje át a köröm széleit is – ez biztosítja, hogy a réteg ne váljon le a köröm széleiről, amelyeket a környezeti hatások a leginkább megterhelnek.

Persze előfordulhat, hogy még ilyen tökéletes előkészítés után sem tart a gél lakkozás – mindannyian különbözünk, és mindenkinek más felel  meg, de ne essen kétségbe – lehetősége van egyéb körömépítési típusok kipróbálására (akrillal, akrilgéllel vagy polygéllel), szóval bátran kísérletezzen!

ko_ka_nani

Post navigation

Írjon hozzászólást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.